Пасти за зъби AQUAFRESH®
с 24 ч Защита от захарите

Целта на марката AQUAFRESH® винаги е била да помага за поддържането на оралната хигиена на цялото семейство. Ежедневните пасти за зъби AQUAFRESH® осигуряват ключовата 24-часова защита срещу киселините от захарите (Sugar Acid Protection) като заздравяват и активно защитават зъбите срещу захарите в ежедневните храни, които причиняват кариес.

Какво представляват и
как действат?

Пастите за зъби AQUAFRESH® с 24 ч Защита от захарите (Sugar Acid Protection) осигуряват целодневна самозащита за зъбите. Те съдържат активен флуорид, който се свързва с емайла и така защитава зъбите срещу атаките на киселините от захарите в плаката. Флуоридът предпазва от образуване на кариес, като вкарва нови минерали в зъба и го заздравява.
 

Основни факти за защитата срещу киселините от захарите

Защо ми е необходима защита срещу захарите?

Всички обичаме по малко захар, но прекалено голямото количество в диетата може да застраши здравето на зъбите ни. Изследванията показват, че с времето са се променили не само хранителните ни навици, но също и видовете храни, които ядем. Захарта все повече присъства на трапезата ни и затова е важно да знаем как 24 часа активно можем да защитим зъбите си срещу атаките на киселините от захарите и зъбния кариес.

Какво прави захарта със зъбите ми?

Бактериите в устата превръщат захарта в киселини, които могат да разградят защитните минерали по повърхността на зъба. С течение на времето захарната киселина може да разгради до такава степен минералите в зъба, че да доведе до образуване на кариес.

Как мога да огранича въздействието
на захарите върху зъбите си?

Простото правило е, че колкото по-малко захар ядете, толкова по-малък е рискът от кариес. Всички знаем, че тортите и бонбоните съдържат захар, но има храни, за които дори не подозираме, че съдържат „скрита“ захар. Именно фактът, че тези захари са скрити, ги прави толкова трудно разпознаваеми. Трите вида храни, които могат да увеличат количеството захар в храната ни, са:

  • Сладки неща, като бонбони, сладкиши и торти
  • Преработени храни, съдържащи добавена захар, като зърнени закуски и сосове за готвене
  • Храни, съдържащи сложни въглехидрати, като хляб и макаронени изделия, които може да отделят захари в устата

За 24-часова защита срещу скритите и ежедневните захари в храната ви препоръчваме пастите за зъби пасти AQUAFRESH® 24 ч Защита от захарите.