Представяме ви пастите за зъби AQUAFRESH® -
Защита от захарите (Sugar Acid Protection) със защита
срещу киселините от захарите в плаката

Целта на марката AQUAFRESH® винаги е била да помага за поддържането на оралната хигиена на цялото семейство. Пастите за зъби със защита срещу киселините от захарите (Sugar Acid Protection) заздравяват и активно защитават зъбите срещу захарите в ежедневните храни, които причиняват кариес.

Какво представляват и как действат?

Пастите за зъби AQUAFRESH® - Защита от захарите (Sugar Acid Protection) осигуряват самозащита за зъбите. Те съдържат активен флуорид, който се свързва с емайла и така защитава зъбите срещу атаките на киселините от захарите в плаката. Флуоридът предпазва от образуване на кариес, като вкарва нови минерали в зъба и го заздравява.

Основни факти за защитата срещу киселините от захарите

Защо ми е необходима защита срещу захарите?

Всички обичаме по малко захар, но прекалено голямото количество в храната може да застраши здравето на зъбите ни. Изследванията показват, че с времето са се променили не само хранителните ни навици, но също и видовете храни, които ядем. Захарта все повече присъства на трапезата ни и затова е важно да знаем как активно да защитаваме зъбите си срещу атаките киселините от захарите и зъбния кариес.

Какво прави захарта със зъбите ми?

Захарта се използва от бактериите в устата и произвежда киселини, които могат да разграждат защитните минерали по повърхността на зъба. С течение на времето захарната киселина може да разгради до такава степен минералите в зъба, че да доведе до образуване на кариес.

Как мога да огранича въздействието на захарите върху зъбите си?

Простото правило е, че колкото по-малко захар ядете, толкова по-малък е рискът от кариес. Всички знаем, че тортите и бонбоните съдържат захар, но има храни, за които и не подозираме че съдържат „скрита“ захар. Именно фактът, че тези захари са скрити, ги прави толкова трудно разпознаваеми. Трите типа храни, които могат да увеличат количеството захар в храната ни, са:

  • Сладки неща, като бонбони, сладкиши и торти
  • Технологично обработени храни, които съдържат добавена захар, като зърнени закуски и сосове за готвене
  • Храни, съдържащи сложни въглехидрати, като хляб и макаронени изделия, които може да отделят захари в устата
За защита от скритите и ежедневните захари в храната ви препоръчваме пастите за зъби пасти за зъби AQUAFRESH® - Защита от захарите.
За защита от скритите и ежедневните захари в храната ви препоръчваме пастите за зъби пасти за зъби AQUAFRESH® - Защита от захарите.